Péntek, 2024-04-19, 0:20 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Mesélő Rádió
Honlap-menü
Mini-chat
200
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 28
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2010 » November » 10 » "Testet-lelket szépítő böjt!"
6:06 PM
"Testet-lelket szépítő böjt!"
Sziasztok!

Amint ígértem, a testet-lelket szépítő böjt lesz ma a téma, és ezt is az Egészségünkre című folyóiratban találtam, ajánlom figyelmetekbe.

"Nekünk háziasszonyoknak ősszel és tavasszal elemi igényünk lakásunkban a nagytakarítás. A férfiak általában az autójukban teszik ugyanezt talán gyakrabban is. A lényeg az, hogy mindnyájan igényeljük a tisztaság semmivel sem pótolható érzését, hiszen csodálatos érzés a frissen takarított, csillogó-villogó, tiszta illatú lakásba belépni.
Önkéntelenül felmerül a kérdés, vajon hogyan állunk saját testünk belső nagytakarításával?
Nem gondolunk-e néha arra, hogy túl sokat eszünk, ráadásul össze-vissza, s ezáltal alaposan megterheljük emésztő és kiválasztó szerveinket egyaránt.
Melyikünk ne élte volna már át, hogy amikor a nappalok rövidülnek, ránk tör a mértéktelen ásítozás, levertség vesz rajtunk erőt, fáradttá, kedvetlenné válunk. Egyre védtelenebbé válunk ízületi gyulladásokkal, fertőzésekkel, meghűléses betegségekkel szemben. Némelyikünket ízületei, izmai emlékeztetik fájdalmas formában létezésükre, másokat gyakorta gyötör a migrénes fejfájás, megint mások bőrbetegségekkel, bélpanaszokkal, székrekedéssel, felfúvódással küszködnek. Kevesen tudják, hogy ezek a panaszok, mind a szervezet elsalakosodásának a jelei.
Saját tapasztalatomból mondom - több éve léböjtkúrákat vezetek - , hogy nagy segítség lehet ilyenkor a tünetek orvoslására egy böjtkúra. A böjt, amely egyidős az emberiséggel, és a legegészségesebb fogyókúra is egyben.
Hippokratész, az ókor máig is sokat emlegetett orvosa szerint: a böjt elve az, hogy a lecsökkent táplálkozás időszakában a szervezet mozgósítani tudja tartalékait, öngyógyító képességét, miközben megtisztítja önmagát. A lényeg a megtisztításon van, hiszen a böjt hatására lezajló folyamatok a teljes embert (testben, lélekben, mentálisan is) érintik és mély változásokat eredményeznek. Ezért nevezik "kés nélküli operációnak" is, mert a sejtekben és a sejt közötti térben is olyan alapos nagytakarítás, változás történik, amit mással gyakorlatilag nem lehet elérni.
A böjt alatt mindenféle élvezeti szerről, mesterséges adalékanyagot és kemikáliát tartalmazó szerekről is le kell mondanunk.
Böjtöléskor saját táplálék készletünkből élünk, pontosabban a májban elraktározódott szénhidrátok és a vérben található tápanyagok az első pár napra tartalékot biztosítanak. Ezután következnek a kötőszövetekben felhalmozott salak- és méreganyagok a kórokozók, a fehérvérsejtek maradványai, elhalt sejtmaradványok, környezetkárosító anyagok és nehézfémek mind kiürülnek a szervezetből, amelynek a böjtölés előtt nem volt elég energiája ezek eltávolítására. Ugyancsak lebomlanak a zsírszövetek és az érfalak lerakódásai is.
Rendkívül lényeges, hogy méregtelenítéskor a szervezet működő szöveteket soha nem bont le, hanem kizárólag szigorú, "szelektivitással" dolgozik. Ezért nagyon fontos a böjtkúra alatt a mozgás, hiszen ilyenkor felgyorsul a vérkeringés, így a méreganyagok gyorsabban jutnak el a kiválasztó szerveinkbe, a légzés is felgyorsul, ezzel a légnemű méreganyagok is kiürülnek. Ez a módszer serkenti a szervezet anyagcseréjét és kiválasztását. Kilókat lehet ily módon leadni, a bőr feszesebb lesz és megtisztul, a haj szebb fényt kap, a szemek csillogóbbá válnak, a belek és az emésztőrendszer megpihenhetnek, kiürülhetnek.
A testi egészségen kívül a lelki egészség helyreállítására is alkalmas egy 10 napos léböjtkúra. Növeli az önbizalmunkat azzal, hogy aki a kúra során megtapasztalja az önmagán való uralkodás képességét, az a továbbiakban is kézben tudja tartani étrendjét, sőt életének más eseményeit is." (Bartos Éva mentálhigiénikus böjtkúra vezető)

Nos, ezen még én is elgondolkoztam, hátha lesz önuralmam, és ha kitisztul a szervezetem a sok méreganyagtól, mert sajnos van rajtam elég felesleg, akkor kordában fogom tudni tartani az éhségérzetemet, és inkább többször eszem kevesebbet, és előnyben részesítem majd a zöldségből és gyümölcsből készült kajákat, persze húst is kell vigyek a szervezetembe, mert másból azokat a fehérjéket nem tudja előállítani. Ja, és meg is őrülnék bele, ha nem ehetnék husikákat, főleg a mellehúsát imádom. Ó, és az édesség, hát én sajnos még függő vagyok :(, na, de hátha tudnám mellőzni, ha esetleg valakinek lenne valamilyen ötlete, mert reggel sajnos azzal kezdem a napot, aztán meg azt hiszem, hogy az tesz boldoggá. :)

De most az tenne boldoggá, ha minél többen elolvasnák a blogomat és adnának ötleteket, hogy mi legyen a téma, mire kíváncsiak a leginkább.

Lehet, hogy akkor a csokiról is leszoknék?... :) Boldog lennék magamtól is, már az érzéstől, attól, hogy valaki figyeli, miket írkálok én itt, remélem, nem feleslegesen.

Na, puszika mindenkinek, legyetek jók, ha tudtok!
Megtekintések száma: 438 | Hozzáadta: anyuci | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Mini globe
Fordító
A nap vicce
vicc
Hallgasd a Zenét
Kiss Kata - Dalocska (Original)

Zeneletöltés Ingyen
Wayko vs Dj Slash feat Tamara - Gabriel (Dance Killaz club mix)

Zeneletöltés Ingyen
Dj Deka Feat Gabriella - Forró Nyár (Radio Edit)

Zeneletöltés Ingyen
Kiss Kata - Tavaszi szél... (Népdal feldolgozás)

Zeneletöltés Ingyen
Kiss Kata - Szomorú az idő (Dalocska (2008))

Zeneletöltés Ingyen
Kiss Kata - Dalocska (Original)

Zeneletöltés Ingyen
Kiss Kata - Kis kece lányom (Dalocska (2008))

Zeneletöltés Ingyen
Lea Luna & Soren LaRue - Mo’ Money (Otisz Remix Radio Vers.)

Zeneletöltés Ingyen
Christian Storm - Gracie (Original)

Zeneletöltés Ingyen
Robbie - MDMA (Original)

Zeneletöltés Ingyen
BaLázs - Danger Bots (Original)

Zeneletöltés Ingyen
Skype

Copyright MyCorp © 2024 | Ingyenes webtárhely uCoz